Termékek Menü

LÉLEKMASSZÁZS

Holistic pulsing 

A Holistic Pulsing, a lélek masszázsa egy manuál (kézi) terápia, amely leginkább a masszázs fajták közé sorolható, egy gyengéd, mégis intenzív lazítási technika.

Ausztráliából és Új-Zélandról származik ez a módszert és már régóta alkalmazzák. Itthon a  lélekmasszázs, vagy pulzmasszázs szinte még teljesen ismeretlen, alternatív módszer, amely a test, a lélek és a szellem harmóniáját hivatott visszaállítani.

Célja az energetikai egyensúly elérése. A ringató és vibráló mozgáson keresztül az egész test gyengéd rezgésbe jön, ami a fejtetőtől a lábujjakig hat. Néhány pillanat múlva a vendég kellemes, mély ellazulást él át. Ennek az ellazulásnak a hatására az energiarendszerben elkezdenek oldódni az áramlást akadályozó blokkok, a fokozódó energiaáramlás következtében a szervek működési készsége (pl. keringés, kiválasztás) javul, az immunrendszer, az öngyógyító képességünk felerősödik. A ritmussal - ami hasonló a szívveréshez - a sejtemlékezet aktiválódik, így a sejtek visszatalálnak saját ősi rendeltetésükhöz, helyes működésükhöz. A lélekmasszázs az egész lényünkre hat, a teljes egységet, testet - lelket (tudat) - szellemet (gondolkodás) stimulálja, beindul a gyógyulási folyamat a fizikai testben, kialakul a hármas egység közötti egyensúly. 

Hosszútávon megoldást kínál testi és lelki panaszokra. Ez az igazán nem látványos mód, látványos eredményeket ér el az embereknél. Lendületet ad a hétköznapi gondok megoldásához. Aki nem küzd semmi problémával, az is élvezi a kezelés nyújtotta "teljes kikapcsoltság" állapotát. Teljesül a mindenkiben meglévő vágyódás a törődésre, érintésre, emberi közelségre.


A kezelés háton, vagy hasön, történik, fontos, hogy neki kényelmes legyen. Maradhat teljesen felöltözve vagy le is vetkőzhet, fontos, hogy jól érezze magát. A fájdalommentes érintéseknek köszönhetően azok is szívesen választják a lélek masszázst, akik a hagyományos masszázs technikákat túl erőteljesnek, fájdalmasnak találják.

A lélek masszázs azoknak ajánlott, akik túlterheltek, mindennapi erős stressznek vannak kitéve, testi-lelki egyensúlytalanságtól szenvednek, nem lokalizálható, pszichoszomatikus eredetű panaszaik vannak, vagy egyszerűen nem tudják, miért érzik rosszul magukat. Ez a módszer, jó eredménnyel alkalmazható a félelmek oldásában, a pánikbetegség, a depresszió gyógyításában,mint kisegítő terápia.

Várandós kismamák számára ugyancsak jótékonyan hat az ellazulást segítő, stressz-oldó, nyugalmat fenntartó lélekmasszázs. Sok esetben a kismama már nem tud kényelmesen a hátán feküdni, ebben az esetben a kezelést oldalt fekvő pozícióban végezzük. A masszázs hatására a kismama felfrissül, oldódnak az izomgörcsök, a hát és derékfájás, csökken a kóros folyadék-visszatartás, megindul a kiválasztás, javul az emésztés, megtisztul a nyirokrendszer. Mivel a masszázs nagyon gyengéd, nem okoz vérbőséget, így biztonságos a mama és a baba számára is.


Filozófia: A terápia mögött lévő filozófia igen egyszerű, alapvetően minden élőlény tökéletesen alkalmas és felkészült az élete során neki szánt feladatok megoldására. Birtokában van az a bölcsesség, amellyel képes egy boldog, értelmes, érzelmekben gazdag életet élni. Mindig megtalálja az utat a teljes értékű, "EGÉSZ-ség"-es életmód megvalósításához. A fejlődésünk során sajnos lassan elvesztettük ezt a csodálatos képességet. Fölösleges a "MIÉRT" és "HOGYAN" kérdéseket feltenni annak, aki erről az útról letért. Az eredendő bölcsesség, ha elásva is, de minden öröklött sejtünkben ott rejtőzik. A holisztikus ringatással előhívható a fogantatástól bennünk rejlő ős-emlékezés. Ezzel a nagyon finom, lágy, érintési módszerrel feléleszthető a sejtekben megbúvó információ tömeg. Megnyílnak a zsilipek és a páciens ismét önmagára talál. A legnagyobb természetességgel és igen rövid idő alatt újra felfedezi létének értelmét és az öngyógyuláshoz vezető utat. A gátak átszakadnak, és az újra megtalált sodrás segít a hétköznapok gondjait megoldani. Felfedezzük önmagunkat és a bennünk lévő hihetetlen erőforrást, a világ pozitív értelemben megváltozik körülöttünk. Az élet kiegyensúlyozottabbá, boldogabbá és teljesebbé válik.

A Holistic Pulsing nem tudja, és nem is kívánja az orvoslást helyettesíteni, de mint kiegészítő és támogató terápia, meglepő sikereket képes elérni.
 

Keresés